Krepšelis0Item(s)

Jūsų krepšelis tuščias.

Product was successfully added to your shopping cart.
  • Rimvydas Laužikas / „Istorinė Lietuvos virtuvė“ / / knyga / Briedis leidykla Rimvydas Laužikas / „Istorinė Lietuvos virtuvė“ / / knyga / Briedis leidykla

Rimvydas Laužikas / „Istorinė Lietuvos virtuvė“ / 2014 / knyga / Briedis leidykla

Prekės kodas: BRI015

Greita Peržiūra

Rimvydo Laužiko knyga „Istorinė Lietuvos virtuvė“, 2014 meitų leidimo

Kaina už (vnt.): 13,05 €

13,05 €
vnt.
Šiuo metu prekę galite rasti:
  • Vilniuje „2DI" salone, adresu Lukšio g. 32 („Domus galerija“): 2 vnt.
  • Kaune „2DI" salone, Pramonės pr. 8E („Namų idėjų centras (NIC)“): 2 vnt.
  • Utenoje „2DI" salone, Kupiškio g. 19 („Namų idėjų centras (NIC)“): 1 vnt.
  • Klaipėdoje „2DI" salone, Minijos g. 42 („Namų idėjų centras (NIC)“): 1 vnt.
Prekių pristatymo laikas visoje Lietuvoje 1-4 darbo dienos, turime Lietuvoje
Padėsime išsirinkti ir nusipirkti prekes internetu, konsultuojame telefonu +370 52 104141 darbo dienomis nuo 9 iki 18h, šeštadieniais nuo 10 iki 15h
vnt.

Detalės

Norėdami svečius iš užsienio supažindinti su savo nacionaline virtuve, dažniausiai juos vaišiname didžkukuliais. Tačiau ar tikrai esame teisūs Lietuvos kulinarines tradicijas siedami su bulviniais patiekalais? Ši knyga – tai kulinarinė kelionė po Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės istoriją, atskleisianti, ką valgė ir gėrė Lietuvos didikai bei valstiečiai, kaip formavosi Lietuvos nacionalinė virtuvė ir kokius patiekalus iš tiesų turėtume vadinti nacionaliniais. Autorius, remdamasis istoriniais metraščiais, istorinėmis kulinarinėmis knygomis ir savo archeologiniais tyrimais, išplečia Lietuvos kulinarijos paveldo ribas ir atskleidžia, jog senovės lietuvių virtuvė buvo gausi ne tik bulvinių patiekalų, bet ir įvairių žvėrienos, daržovių, grūdinės kultūros valgių, gardžiausių desertų ir gėrimų. LDK valdovų stalai mažai kuo tesiskyrė nuo įtakingiausių Europos karalių. Skaitytojai ras ne tik istorinių LDK kulinarijos pasaulio realijų, gastronominių detalių, bet ir 60 autentiškų receptų iš XVII–XVIII a. kulinarijos knygų, kurie yra rekonstruoti ir pritaikyti šiuolaikinei virtuvei. Dr. Rimvydas Laužikas (g. 1971) – Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto docentas, prodekanas, Muzeologijos katedros vedėjas, Lietuvos archeologijos draugijos narys. Jis aktyviai dalyvauja įvairiuose Dubingių piliavietės tyrimų projektuose, kurie neretai atskleidžia vienos įtakingiausių ir turtingiausių LDK didikų giminės – Radvilų – valgymo įpročius. R. Laužikas yra parašęs ne vieną dešimtį mokslinių straipsnių, taip pat yra monografijų „Radvilų tėvonija Dubingiuose“ ir „Radvilų dvaras Dubingiuose“ bendraautoris. Jis administruoja Lietuvos kulinariniam paveldui skirtą tinklaraštį .

Papildoma informacija

Turime / Užsakoma Palaikoma
Matavimo vienetas vnt.
Mažiausias parduodamas kiekis 1
Leidykla Briedis
Autorius Antanas Verkelis
Matmenys (ilgis x aukštis x plotis cm; psl. skaičius) 208;p.
Viršelis Kietas
Pagal temas Ne
Metai 2014

Taip Pat siūlome šias prekes

banner1 banner2 banner3